BLOG: Ben jij al in het bezit van een SSL-certificaat?

Geplaatst op: Mon, 03/04/2017 - 10:35 Website Nadine Otten

Laten jouw websitebezoekers op een bepaalde manier gegevens achter op je website? Bijvoorbeeld bij het doen van een bestelling of via een contactformulier? Google vindt het van belang dat deze gegevens bij jou veilig zijn. Dit lieten zij in februari 2017 weten middels de aankondiging dat zij waarde gaan hechten aan veiligheid. Het wordt van belang dat je website beschikt over een SSL-certificaat. Dit is een certificaat dat er voor zorgt dat er een veilige verbinding aanwezig is binnen jouw website. In dit artikel leggen we uit welke veranderingen deze maatregel van Google met zich meebrengt.

Voorkom 'not secure' melding
Slechts 15% van alle websites beschikt niet over een SSL-certificaat. Dit houdt in dat binnen 85% van de websites persoonlijke gegevens onversleuteld worden verstuurd. Door de nieuwe maatregelen van Google komt bij websites die niet beschikken over een SSL-certificaat in de adresbalk de melding Not secure te staan voor je URL weergave. Daarnaast verschijnt onder het icoontje i van informatie de melding dat de verbinding op de website niet veilig is. Dit is waarschijnlijk niet een boodschap die je graag communiceert aan je websitebezoeker.

not secure melding google.png

   connection is not secure melding google.png

Ranking
Daarnaast heeft de maatregel van Google ook effect op je vindbaarheid in de zoekmachine. Beschik je niet over een SSL-certificaat, dan ga je dit terugzien in de positie waar je waarschijnlijk jarenlang aan hebt gewerkt. Om je positie te behouden, of zelfs beter te maken, is het dus van belang om te kiezen voor een HTTPS-verbinding. Het ontbreken van een SSL-certificaat zal niet direct effect hebben, maar in de toekomst gaat dit zeker gevolgen hebben. Met andere woorden een beveiligde omgeving is belangrijk.

Dus: ga voor positiebehoud en vraag  zo snel mogelijk een SSL-certificaat aan. Je koopt een SSL-certificaat al voor een paar tientjes per jaar. Een kleine investering met grote voordelen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een uitgebreid gevalideerd SSL-certificaat (EV-certificaat). Een EV-certificaat voldoet aan specifieke eisen betreffende de identiteitscontrole. Wil je meer weten over de aanschaf van een SSL certificaat? Wij helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

 

Meer lezen over websites? Bekijk het hier: 

- Responsive websites, dit is hét moment
Websites voor uitgevers: 7 essentials
Waar moet een goede website aan voldoen?